DE KUNST
VAN HET LEREN

5DE BIJ HET YOUNG SOLAR NK!

Zaterdag 18 september hebben de leerlingen van het Spinoza Lyceum Young Solar Team in het mooie Friese Grou het raceseizoen van de Young Solar Challenge afgerond. Hierbij doe zij hier zelf verslag van; ” Dat dit de laatste race van het jaar was betekent ook dat dit de beslissende race was voor de Nederlandse Kampioenschappen. Gedurende het afgelopen jaar hebben wij allerlei races gevaren waarvan twee net als de lessen door Covid-19 in online vorm, en waarvan de laatste twee in Franeker en Grou. Alle punten die de 24 teams die meedoen aan het NK tijdens deze races hebben verzameld werden bij elkaar opgeteld om een Nederlands Kampioen aan te kunnen wijzen. In de uiteindelijke nationale score zijn wij op een prachtige 5de plek geëindigd”. 

” Nu is het raceseizoen afgelopen, maar eind dit schooljaar in het begin van 2022 zullen de volgende races alweer beginnen. Daarom is het nu al tijd om te beginnen aan het bouwen van de nieuwe zonneboot waar volgend jaar mee geracet zal worden. Zit jij bij ons op school en lijkt het je leuk om mee te doen aan een zonneboot i? Stuur dan een mailtje naar h.vanmaanen@spinozalyceum.nl 

Kijk voor meer informatie over de Young Solar Challenge op https://youngsolarchallenge.nl en voor meer informatie over ons team en waar je je voor dit fantastische project kan opgeven op https://spinozalyceum.nl/science/“.

Milo Koene, Rikkie Gieler, Zar Eggermont, Sep Govaarts, Simon Jak, Aryan Tulsian, Morris Jonker, Huib van Maanen. |
Spinoza Lyceum Young Solar Team