DE KUNST
VAN HET LEREN

Groep 7 en 8

Wanneer je naar de middelbare school gaat, is het erg belangrijk om goed de tijd te nemen om uit te zoeken welke school het beste bij je past. Alleen al in Amsterdam zijn er een heleboel middelbare scholen en op de ene school voel je je nu eenmaal meer thuis dan op de andere.

Omdat je als leerling veel tijd op een school zult doorbrengen, is het belangrijk dat de keuze voor een school zorgvuldig gemaakt wordt. Daarom organiseert het Spinoza Lyceum verschillende kennismakingsmomenten voor basisschoolleerlingen. Op die manier kunnen jullie alvast ervaren hoe het is om op onze mooie school rond te lopen en om er les te hebben.

Ook hopen wij dat onze brugklas brochure bij het maken van een keuze helpt, bekijk de brochure hier; Brugklas brochure.

Open Dagen

De afgelopen drie dagen (4, 5, en 6 februari) stonden in het teken van de Open Dagen. Nou ja, Open Dagen… Helaas kunnen we nu natuurlijk geen grote groepen mensen op school ontvangen en dus was het zoeken naar een geschikte manier om onze school onder de aandacht te brengen. En het Spinoza zou het Spinoza niet zijn als we niet gewoon hoog in zouden zetten:

Een rector die geen statig praatje houdt, maar al rondlopend de school laat zien; een televisieshowsetting met leerlingen, ouders en afdelingsleiders in het theater; livemuziek, gespeeld door onze leerlingen; proeflesjes die online te volgen zijn; webinars van onze docenten en leerlingen en een heus chatpanel dat direct alle vragen beantwoordt tijdens alle online streams. En dat is gelukt! Dankzij de inzet van alle medewerkers en leerlingen kunnen we terugkijken op drie fantastische dagen, met daarbij een speciale vermelding voor de techniekploeg van leerlingen, oud-leerlingen en medewerkers die twee weken keihard gewerkt hebben om dit alles technisch voor elkaar te krijgen. De muziekfoyer was tijdelijk omgebouwd tot regiekamer.

Wat ons misschien wel het meest is bijgebleven zijn de reacties van de leerlingen die tijdens deze dagen weer even naar school mochten komen. Ze waren zó blij weer op school te zijn en te vertellen over ‘hun’ Spinoza. En het enthousiasme werd beantwoord: we hebben ongelooflijk veel positieve berichten mogen ontvangen en dat is waar we het voor doen.

Op 10 maart organiseren we nog een ronde proeflesjes, hopelijk in onze school, maar we weten inmiddels dat we ook online een prachtig alternatief kunnen bieden.

Vanaf 11 februari vind je op deze website de filmpjes van de programma-onderdelen (die zijn gefilmd) tijdens de Open Dagen, hier;
Filmpjes Open Dagen