DE KUNST
VAN HET LEREN

Groep 7 en 8

Je bent welkom op het Spinoza Lyceum!

Voordat je naar de middelbare school gaat, is het belangrijk om goed de tijd te nemen om uit te zoeken welke school het beste bij je past. Alleen al in Amsterdam zijn er een heleboel middelbare scholen waaruit je kunt kiezen.  

Omdat je als leerling veel tijd op een school zult doorbrengen, is het belangrijk dat de keuze voor een school zorgvuldig gemaakt wordt.
Je voelt je op de ene school nu eenmaal meer thuis dan op de andere! Om je te helpen bij het maken van je keuze organiseert het Spinoza Lyceum verschillende kennismakingsmomenten voor basisschoolleerlingen. Op die manier kun je alvast ervaren hoe het is om op onze mooie school rond te lopen en er les te hebben.

Open Dagen 2023

  • Donderdag 9 februari 18:30 – 21:00 uur
  • Vrijdag 10 februari 15:00 – 17:30 uur
  • Zaterdag 11 februari 10:00-13:00 uur

Wij gaan uit van een ‘normale’ Open Dagen, daarvoor hoef jij je niet aan te melden!
Kan jij niet wachten? Volg ons dan alvast via Instagram.

Brugklas brochure
Wij hopen dat onze brugklas brochure je helpt bij het maken van je keuze, bekijk hier in nieuwe Brugklas brochure wat onze brugklasleerlingen vinden en tot nu toe hebben ervaren op het Spinoza Lyceum.

Dalton voorrang 
Aankomend schooljaar 2023-2024 is het laatste schooljaar dat leerlingen, afkomstig van een daltonbasisschool, voorrang hebben op een VO daltonschool. Dit geldt ook voor andere conceptscholen ( in ons geval Dalton). Let op! Voorrang voor een conceptschool leidt niet automatisch tot plaatsing op onze school.

Lesjesmiddag
Op woensdagmiddag 22 februari 2023 organiseren wij van 14:20-16:30 uur een lesjesmiddag voor groep 8’ers.
Vanaf maandag 13 februari om 20:00 uur kan jij je op deze pagina aanmelden.