DE KUNST
VAN HET LEREN

Kennismaken en open dagen

Wij willen jou graag ontmoeten! Er zijn verschillende momenten om kennis te maken met het Spinoza Lyceum voor basisschoolleerlingen. Op die manier kunnen zij vast ervaren hoe het is om op deze school rond te lopen en om er les te hebben.

Open Dagen

Dit jaar zullen de Open Dagen er anders uitzien dan andere jaren…

Met de verlenging van de huidige maatregelen omtrent Covid-19 hebben we moeten besluiten om de Open Dagen op 4,5 en 6 februari 2021 enkel online aan te bieden. We beloven dat het desondanks 3 fantastische dagen zullen worden. Op dit moment leggen we de laatste hand aan onze online variant. Begin volgende week (uiterlijk 19 januari) vindt u hier alle informatie!

De lesjesmiddag

Om een school te leren kennen werkt het natuurlijk heel goed als je alvast eens een eerste indruk kunt krijgen van hoe er les gegeven wordt. Daarom wordt er op het Spinoza Lyceum ieder jaar ook een lesjesmiddag georganiseerd voor leerlingen uit groep 8.

Tijdens de lesjesmiddag kun je twee verschillende, korte lessen volgen. Op deze manier maak je kennis met hoe een les er op het Spinoza Lyceum aan toegaat. Zo krijgen je een idee van hoe een vak er op de middelbare school uitziet.

Daarnaast wordt ook uitgelegd wat het betekent om op een daltonschool te zitten. In het daltononderwijs krijgen leerlingen meer verantwoordelijkheid over hoe zij willen leren en kunnen ze vaak zelf bepalen hoe ze willen werken, met aandacht voor zelfstandigheid, maar ook voor samenwerken in groepjes. Tijdens de lesjes maken de leerlingen vast kennis met de eerste principes van het daltononderwijs (meer informatie hierover: Daltononderwijs).

Als je de lesjesmiddag wilt volgen, vragen we je hiervoor van tevoren in te schrijven. Wanneer de lesjesmiddagen zijn en hoe je je kan inschrijven daar volgt zo snel mogelijk informatie over op deze website. Daarom vragen wij de website in de gaten te houden.

De informatiemiddag voor groep 7

Sommige basisschoolleerlingen of ouders van leerlingen willen graag in groep 7 al voor het eerst kennismaken met een middelbare school. Daarom organiseert het Spinoza Lyceum ieder jaar een informatiemiddag voor leerlingen uit groep 7. De belangstelling voor deze middag is vaak groot en het maximum aantal aanmeldingen is beperkt, dus het is verstandig je hier op tijd voor op te geven.
Dit jaar vindt de informatiemiddag plaats op 31 maart. Meer informatie over hoe je je kan aanmelden volgt binnenkort op deze pagina.