Beste leerling,

Nog even en de Open Dagen van de scholen in Amsterdam gaan van start. Alle scholen doen hun uiterste best om te laten zien dat ze een hele leuke en goede school zijn. En dat klopt ook. Alle scholen die je gaat bezoeken zijn goede scholen waar je heel veel kunt leren. Maar elke school is ook anders. Het is de sfeer die elke school toch weer net iets anders maakt. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij een school kiest die écht bij jou past. Want je zult vele jaren op deze school verblijven en dan is het heel fijn dat je er ook echt gelukkig kunt zijn.

Ik nodig je van harte uit om op het Spinoza Lyceum een kijkje te komen nemen. We zijn naast Spinoza20first de enige daltonschool in Amsterdam. Op een daltonschool krijg je veel ruimte om de dingen te doen die jij belangrijk vindt en leer je hoe je goed met anderen kunt samenwerken. We hebben uitstekende leraren die je leren hoe je dat moet doen en die je helpen als het even wat minder mocht gaan. Wij zien je niet als één van de leerlingen in de klas, wij zien je als een unieke leerling en gaan na wat jíj nodig hebt om succesvol te zijn op het Spinoza Lyceum.

Ik hoop dat je veel mooie scholen zult gaan bezoeken en ik ben ervan overtuigd dat het Spinoza Lyceum en Spinoza20first beide scholen zijn die goed bij je passen. Mocht je me tijdens een van de Open Dagen tegenkomen, dan vind ik het leuk om persoonlijk kennis met je te maken.

Jan Paul Beekman
Rector Spinoza Lyceum en Spinoza20first