Leermiddelen

Het Spinoza Lyceum kiest voor de methode die het beste werkt. Als boeken beter werken dan een digitaal leermiddel (licentie) dan kiezen we daarvoor. Er is dus sprake van werken met zowel boeken als licenties op de iPad. We gebruiken iPads omdat we van mening zijn dat digitale leermiddelen horen bij modern onderwijs en omdat het werken daarmee de daltonwerkwijze ondersteunt.

on vrijdag februari 01 by spinjoomla

Het Spinoza Lyceum is in het schooljaar 2013-­2014 begonnen met het invoeren van iPads in de brugklassen. De kosten van een nieuwe iPad zijn ongeveer €265,- (na 12% korting en de eenmalige bijdrage van €50 van de school). Als u reeds een iPad voor uw kind beschikbaar heeft, dan kan deze gebruikt worden.

on vrijdag februari 01 by spinjoomla

Voor schooljaar 2019-2020 gaan wij ervan uit dat iedereen een iPad heeft. Een groot gedeelte van de leermiddelen is ook reeds op andere devices beschikbaar, maar bij sommige vakken worden er apps gebruikt die alleen op de iPad beschikbaar zijn.

on vrijdag februari 01 by spinjoomla

We zorgen ervoor dat een app wordt geïnstalleerd op de iPad waardoor leerlingen tijdens de les niet afgeleid kunnen worden door spelletje of berichten. Ook de ouders hebben de mogelijkheid om thuis via deze app de afleidingen uit te zetten als het kind bezig is met het schoolwerk.