Brugklas

We starten in 2019-2020 met 8 brugklassen:

• 2 klassen vwo-gymnasium (58 leerlingen)
  • 1 klas vwo-atheneum (29 leerlingen)
  • 2 klassen havo/vwo (58 leerlingen)
  • 1 klas havo/vwo-muziekplus (29 leerlingen)
  • 2 klassen mavo/havo (56 leerlingen)
on vrijdag februari 01 by spinjoomla

Als we met 8 brugklassen starten (230 brugklasleerlingen) dan blijven we in ons gebouw passen.

on vrijdag februari 01 by spinjoomla

Onze ervaring is dat we met deze brugklassen uitkomen in elke jaarlaag daarna met globaal gezien 2 x een mavo-klas, 2 x een havo klas, 2 x een atheneumklas en 2 x een gymnasiumklas. Dat vinden we een goede verdeling van de schoolsoorten op onze brede scholengemeenschap.

on vrijdag februari 01 by spinjoomla

Hierop zijn de studie- en mentorlessen gericht. Tijdens  het  brugklaskennismakingskamp in het najaar leren alle  bruggers  hun  klasgenoten  en mentor heel goed kennen. De mini­mentoren, leerlingen uit hogere klassen die een speciale training hebben gedaan, zijn er om leerlingen op allerlei manieren te helpen (gezellige bijeenkomsten organiseren, bemiddelen bij geschillen, verlegen leerlingen de weg wijzen enzovoort). De  inzet van de mentor is helemaal gericht op het begeleiden van de leerlingen in de brugklas.

on vrijdag februari 01 by spinjoomla

Dat hangt ervan af, bijvoorbeeld hoe snel en geconcentreerd je werkt en hoe goed je je lestijd en je daltontijd gebruikt. Eigenlijk hebben we het op het Spinoza Lyceum niet over huiswerk. Je ziet wat er moet gebeuren in de daltonstudiewijzer, waarin per periode staat wat de stof is, hoe die getoetst wordt en wanneer, wat de daltonopdrachten zijn en hoeveel tijd je daar ongeveer mee bezig bent. Je doet je schoolwerk op school, maar je mag ervan uitgaan dat je een deel ook thuis moet doen.

on vrijdag februari 01 by spinjoomla

Voor 1mh, 1a en 1g is dat een jaar. We hebben in het eerste en tweede jaar combinatieklassen havo/atheneum.