Veiligheid, schoolregels en verzuim

Bij ons op school moet je je veilig kunnen voelen. Daarom zijn er goede afspraken over hoe iedereen met elkaar omgaat. We hebben duidelijke regels over spijbelen, te laat komen, wat te doen bij ziekte en pesten en hoe je een officiële klacht kunt indienen.

Veiligheidscoördinator

We werken samen met een buurtregisseur van de politie en hebben een veiligheidscoördinator. De veiligheidscoördinator houdt zich bezig met alle veiligheidszaken in de school.

Zeven schoolregels

Op het Spinoza Lyceum houdt iedereen zich aan de zeven schoolregels:

1. Je toont respect voor elkaar en je houdt rekening met de ander.
  2. Je blijft van elkaar en van elkaars spullen af.
  3. Je gebruikt beschaafde taal.
  4. Je hebt een actieve leerhouding en je bent op tijd in de les.
  5. Je hebt je schoolspullen bij je en je maakt je huiswerk en taken op tijd.
  6. Eten en drinken doe je in de kantine
  7. In de school draag je geen kledingstukken die voor buiten bestemd zijn (jas, pet of muts). Het gebruik van telefoons en geluidsdragers is alleen toegestaan in de kantine.

Ziek, te laat of spijbelen

Als je ziek bent, melden je ouders dit ’s morgens voor acht uur aan school telefonisch via 020 - 5777419 of per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De verzuimmedewerker registreert je ziekmelding en zo zijn ook jouw docenten op de hoogte. Zolang je ziek bent, melden je ouders dit iedere ochtend voor acht uur via de telefoon of e-mail.

Als je meer dan 15 minuten te laat bent, mag je de klas niet meer in. Je meldt je dan bij het opvanglokaal 007. Veelvuldig te laat komen zien wij als een vorm van spijbelen. Als je vaak spijbelt of te laat komt, volgen er strenge maatregelen.

Leerlingen03
Leerlingen04