Opleidingsschool

Het Spinoza Lyceum is een opleidingsschool. Dat houdt in dat we nieuwe docenten begeleiden bij het leren lesgeven. Per jaar lopen ongeveer dertig studenten stage bij ons. Sommige studenten doen alleen een kijkstage. Maar anderen geven ook les.

Frisse blik

Wij zijn een opleidingsschool omdat we het belangrijk vinden dat nieuwe docenten goed opgeleid worden. De studenten die bij ons stage lopen, kijken vaak met een frisse blik tegen lesgeven aan. En dat levert onze klassen weer leuke nieuwe lessen op.

De opleidingsplaatsen reserveren wij voor studenten van de:

• 1e graads lerarenopleiding van de Universiteit van Amsteram (UvA)
  • 2e graads lerarenopleiding van de Hogeschool van Amsterdam (HvA)
  • Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK)
  • Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Onze docenten volgen voor het begeleiden van de studenten een nascholingstraject. Zo blijven we goed op de hoogte van de nieuwste onderwijsontwikkelingen.

Onderzoek

Onze school is onderdeel van de Academische Opleidingsschool Amsterdam (AcOA). De AcOA doet universitair onderzoek naar belangrijke onderwerpen binnen het onderwijs. Vanuit het Spinoza Lyceum doet een aantal docenten mee aan onderzoeken. Zo kunnen we ons eigen onderwijs steeds blijven ontwikkelen en verbeteren.

Spinoza04
Spinoza03