Talenonderwijs en Internationalisering

Op het Spinoza Lyceum kan je, naast Engels en Nederlands, ook kiezen voor de talen Duits, Frans en Spaans. Onze school is zelfs een van de weinige Amsterdamse scholen waar je eindexamen kan doen in Spaans.

Leerlingen die in de derde klas havo of vwo instromen bij ons kunnen alsnog bij Spaans ‘instappen’. Óók als je in de tweede klas geen Spaans hebt gehad. Je doet dan altijd eerst een begintoets. Maar als je daar hard voor werkt, is het resultaat meestal positief.

Naar het buitenland

Ieder jaar organiseert het Spinoza Lyceum uitwisselingen voor 3 mavo, 4 havo en 4 vwo. Dit geeft je de kans om je talenkennis te vergroten en kennis te maken met ander culturen. Onze school heeft uitwisselingsprogramma’s met scholen in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, België, Italië, Engeland, Finland, Polen, Griekenland, Turkije, Marokko en Spanje.

Je verblijft tijdens de uitwisselingsreis bij een gastgezin. En terug in Nederland ben je voor leerlingen uit het buitenland gastheer of gastvrouw. Het lesprogramma dat je in het buitenland volgt, heeft veel raakvlakken met het onderwijs op het Spinoza Lyceum. Terug in Nederland presenteer je je ervaringen door middel van een presentatie of een film voor leerlingen, docenten en ouders.

Schoolreizen

De leerlingen uit 2 mavo, 3 havo en 3 vwo gaan ieder jaar op schoolreis naar bijvoorbeeld Parijs, Berlijn of de Ardennen. Tijdens de schoolreis leer je je klasgenoten en je mentor nog beter kennen. De gymnasiumleerlingen gaan in de vijfde klas op reis naar Rome of Griekenland in het kader van het vak Klassieke talen en Cultuur.

De reizen naar het buitenland zijn natuurlijk ontzettend leuk. Maar het is ook de bedoeling dat je er iets van leert. Je krijgt daarom opdrachten, maakt werkstukken, volgt bijvoorbeeld een taalcursus en doet (verplichte) culturele uitstapjes.

Leerlingen05
Leerlingen04