Talenonderwijs en Internationalisering

Bij ons kun je, naast Engels en Nederlands, ook kiezen voor de talen Duits, Frans en Spaans.

Naar het buitenland

Jaarlijks worden uitwisselingen georganiseerd voor derde klassen mavo en de vierde havo en vwo. Dit is om je taalvaardigheid te versterken en je kennis te laten maken met andere culturen. Wij hebben uitwisselingsprogramma’s met scholen in België, Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Marokko, Oostenrijk, Polen, Spanje, Turkije en Zwitserland.

Je verblijft daar bij een gastgezin. Bij het tegenbezoek ben je gastheer of gastvrouw voor de buitenlandse leerlingen. Het lesprogramma dat je in het buitenland volgt, heeft veel raakvlakken met het onderwijs op het Spinoza Lyceum. Terug in Nederland sluit je dit af met een presentatie of een film voor leerlingen, docenten en ouders.

Schoolreizen

In de tweede klas van de mavo en derde klas havo of vwo ga je op schoolreis. Meestal naar Parijs, Berlijn of de Ardennen. Hierin wordt leuk en leerzaam gecombineerd. Je krijgt opdrachten, maakt werkstukken, volgt bijvoorbeeld een taalcursus en maakt culturele uitstapjes. De gymnasiumleerlingen gaan in de vijfde klas op reis naar Rome of Griekenland.

Leerlingen04
Leerlingen02