Bezoek Cambodjaanse monnik

Op donderdag 19 mei kwam de Cambodjaanse monnik Sareth Brak bij 2G1 en 2G2 in de klas. In dalton gaf hij een les aan 5 klassen. Sareth kwam vertellen over wat hij doet, de geschiedenis van Cambodja en beantwoorde al onze vragen. Mevrouw Verbeek kent Sareth omdat ze een aantal jaar geleden vrijwilligerswerk heeft gedaan in Cambodja. Door het regime van Pol Pot is de welvaart van Cambodja erg achteruit gegaan. Sareth zet zich erg in om scholen te bouwen en dat is een groot succes. Hij heeft al onderwijs geregeld voor meer dan 1000 kinderen. Nu is hij bezig met het bouwen van een groot ziekenhuis, waar iedereen terecht kan. Sareth is een Boeddhistische monnik, hij droeg ook een ‘habijt' . Mevrouw Verbeek had ons in de voorgaande les verteld over de gebruiken van Boeddhistische monniken. Je mocht hem bijvoorbeeld niet aanraken. Sareth sprak goed Engels. Hij was in Europa om de mensen die hem steunen te bezoeken. We vonden de les super interessant, we hebben veel geleerd over Cambodja en over het leven als monnik. Sareth vond het ook leuk om wat in onze klas te komen vertellen. Leerzaam en goed zou zijn om nu ook zelf eens in Cambodja te komen kijken en te helpen. Wie weet.....

Emma Banis (leerling 2G1)