Toneelbezoek Medea met 5 gymnasium

Een heel mooi cultureel begin van het schooljaar mochten wij gisteren met de leerlingen uit 5 gymnasium beleven. We zagen de Medea, gespeeld door toneelgroep Amsterdam, prachtig geënsceneerd door regisseur Simon Stone.

Onze leerlingen hebben deze Griekse tragedie van Euripides op school gelezen én ook al een keer eerder op toneel gezien – maar deze keer was het werkelijk een aangrijpende belevenis. Leerlingen waren zeer onder de indruk van de heftige emoties van de personages, de schoonheid van het (eenvoudige) decor, de doeltreffende inzet van camerabeelden op het podium… ze konden hierdoor echt mee-leven met de tragische heldin Medea. Een schitterende avond en een mooie opmaat voor onze Griekenlandreis in oktober, waar we o.a. in het originele theater in Epidauros zullen zitten waar de Griekse tragedies hun oorsprong hebben…!