De eerste projectweek van dit schooljaar!

Deze week, 10-14 oktober, is het zover. Het programma is weer zeer divers en bevat voor ieder wat wils. De teams hebben gekeken welke projecten en activiteiten zij met hun klassen gaan doen tijdens deze bijzondere week waarin er geen reguliere lessen gegeven worden. Wat staat er zoal op het programma? Brugklassen gaan een social media project doen, krijgen een theatervoorstelling in ons eigen Spinoza theater te zien over dit onderwerp, gaan aan de slag met verschillende sporten tijdens de Topscore kennismakingsdag, zullen levend stratego spelen en gaan een spannende wiskundige illusie vormgeven. De tweede klassen bezoeken ook een theatervoorstelling, dit keer op locatie, en krijgen vooraf verschillende workshops om het theaterbezoek voor te bereiden. Daarnaast gaan zij aan de slag met het bouwen van een bijzonder monument en komen er verschillende gastsprekers van o.a. meldpunt discriminatie en er komt zelfs een rapper in de klas! Ook zijn er een aantal klassen die deze week niet op school zullen zijn. Zo gaan 2m (Heino) en 3h (Ardennen) teambuilden in de buitenlucht. 3v brengt een bezoek aan Parijs, 3g zal het prachtige Berlijn ontdekken en 5g bewonderd de klassieken tijdens de Griekenland reis. Onze leerlingen uit 4h lopen een week stage bij een bedrijf of instelling naar eigen keuze, heel spannend natuurlijk!
En dan onze 3m en 4v klassen...een bijzonder project waar het Spinozalyceum al enkele jaren zijn bijdrage aan levert: Spinoza voor Sanjuna. Leerlingen gaan door middel van microkrediet op originele wijze geld inzamelen voor het goede doel. De eindexamenklassen kruipen deze week in de huid van een onderzoeker, zij gaan aan de slag met hun eigen zoektocht naar antwoorden voor het sectorwerkstuk / profielwerkstuk. Samen met klasgenoten en onder begeleiding van mentoren en vakdocenten geven zij vorm aan deze proeve van bekwaamheid.
Wij wensen iedereen een hele mooie projectweek toe en daarna een fijne en welverdiende herfstvakantie!