Het Spinoza Lyceum onderneemt voor Guinee Bissau: “Laptops for Sanjuna”

De beste ondernemers van het Spinoza Lyceum stonden vanmorgen in het theater voor een deskundige jury: Vincent en Anke van Sanjuna en onze eigen rector Jan Paul Beekman. Sanjuna is opgericht in 2014 en beoogt initiatieven te ondersteunen die bijdragen aan de verbetering van de leefomstandigheden van de inwoners van de sector Empada in het zuiden van Guinee-Bissau (West Afrika).

Sinds woensdag waren onze 3M en 4V klassen door de hele stad én op school druk bezig om geld op te halen voor Sanjuna. Na een voorselectie streden de winnaars tegen elkaar met hun ideeën: Expofietsie (verrijdbare fotoexpositie in het Vondelpark), de ChickenGurlzz, maaltijd- en brownieservice, de merengue en cupcake kraam, MuziekPlus met een zelf gegeven concert in Muziekschool Amstelveen.

Na een moeilijk beraad wees de jury als uiteindelijke winnaars Expofietsie en de ChickenGurlzz aan, zij gaan de vakantie in met een mooie geldprijs!
Een astronomisch bedrag van € 3.723 werd deze week opgehaald en door de school zelfs verhoogd naar een mooie ronde € 4.000!

  

 info@spinozalyceum.nl

 020 - 5 777 444