Een goed begin

We zijn het schooljaar goed begonnen. Veel nieuwe enthousiaste leerlingen die elke dag weer vol verwachting de school binnenkomen. Voor enkele leerlingen is het nog wel even wennen, maar dat geldt ook voor mij als nieuwe rector.

Laatst toen ik bij de deur stond om de leerlingen een fijne dag te wensen, kwam er een brugklasleerling op mij af met de vraag waar lokaal L265 was. Ik had werkelijk geen idee. Samen probeerden we de systematiek van de lokalenindeling te doorgronden en zowaar keerde deze leerling niet meer terug nadat we samen overeen waren gekomen waar het lokaal L265 zich moest bevinden. We hadden allebei die dag weer iets geleerd.

Wat hebben we toch fantastische leerlingen en docenten. Docenten die mij uitnodigen een kijkje te komen nemen in hun les en leerlingen die met enige regelmaat mijn kamer binnenlopen voor een zakelijk of persoonlijk gesprek. Korte lijntjes, een lage drempel en leerlingen die hun verantwoordelijkheid nemen, dat kenmerkt onze school.

Dit jaar is Spinoza20first van start gegaan. Een kleine honderd leerlingen die op onze locatie aan de Uiterwaardenstraat onderwijs volgen volgens een nieuw eigentijds onderwijsconcept. Prachtig om te zien hoe deze leerlingen samen met hun acht docenten en de twee onderwijsondersteuners leren en werken. Mij valt op dat iedereen enorm gemotiveerd is en dat er hard gewerkt wordt om van deze nieuwe school een groot succes te maken.

Door mijn aanwezigheid op ouderavonden heb ik inmiddels een aantal ouders persoonlijk mogen ontmoeten. Mooie gesprekken die gaan over de driehoek ouders-leerling- school en het daltononderwijs. Samen hebben we de opdracht om onze leerlingen, door het geven van vertrouwen en ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, datgene mee te geven waardoor ze straks voldoende bagage hebben om een succesvol en gelukkig leven op te bouwen.

Ik wens alle leerlingen, medewerkers en ouders een heel mooi en inspirerend schooljaar toe.

Jan Paul Beekman
Rector